Fredagstankar från stallet

Två av tre Greengoats är träningsnarkomaner. Den tredje ramlade in på kontoret idag efter ett pass hos sin PT. Efter att ha beskrivit sina tidigare, nu åtgärdade, svagheter i axelparti, en fotled, armstyrka och ländrygg utbrast hon glatt:

– Jag ska satsa på styrkelyft! Evy Palm var ju för sjutton 40 år när hon sprang sitt första Marathon. Hon måste ju ha blivit otroligt förvånad över att i princip vinna. Samma sak kommer att hända mig nu när jag börjar med styrkelyft.

Vi tror att det angreppssättet är knepet även i hållbarhetsarbetet. Det brinner lite i knutarna, men med lite strukturerad hjälp av en PT (läs: hållbarhetsbyrå) kommer man faktiskt att bli förvånad över hur snabbt man kommer upp på banan. Man behöver skruva, gräva och stärka upp lite här och där och man kanske inte har en helt integrerad process från dag ett, men man kommer att bli förvånad över hur bra det blir.

Veckan har som vanligt bestått av massor av spännande möten. De har på många sätt handlat om hur hållbarhetsfrågan kommer in i företag idag. Vi har träffat allt från små lokala bolag till storbolag och offentlig sektor och det blir tydligt att kraven ökar snabbt. Kraven på storbolagen kommer framför allt från ägare och kunder och när storbolagen jackar upp kraven så ramlar det ned på leverantörerna. Och där står de små och medelstora företagen och undrar hur de ska ta sig an frågan. Vem har det ens på sitt bord?

Vi märker att vi kan hjälpa till där. Vi kan vara den där PT:n som lägger upp ett träningsprogram utifrån respektive bolags ambitioner, peppar, ser till att strukturen följs, att eventuella svagheter stärks upp och att du hamnar på banan. Vi kommer inte att bli förvånade när du springer förbi nästan alla i första loppet, för vi vet att det är fullt möjligt att vinna. I just hållbarhetsfrågan är det dessutom så att de flesta är nybörjare som behöver bli bra väldigt snabbt för att vara aktuella som företag, leverantörer, kunder och arbetsgivare.

Snart blir det fest!

Nu när vi har uppnått flockimmunitet i Greengoat-stallet har vi såklart även börjat fundera på att fira. Det börjar bli dags för en riktigt härlig fest för att fira att vi är igång på riktigt. Det blir digitalt den här gången. Vill du vara med? Kommentera med #Greengoatfest och din mejladress så kommer en inbjudan inom kort.

11 svar