Om oss

Hållbarhet - hitta rätt spår

Tänk dig en dynamisk bangård, full av vagnar, lok och människor som lossar och lastar, spår åt alla håll. Det är ett virrvarr. Mitt i allt detta finns rangerloket som lugnt och systematiskt kopplar ihop vagnar och vagngrupper, skjuter på dem så att de kommer igång, över växlingsryggen och in på rätt spår. Rangerlok drivs vanligtvis av diesel, men det kanadensiska företaget Railpower var tidigt ute med att ta testa hybridteknik och batterier för modellen Greengoat. Ett hållbart alternativ helt enkelt.

systematiskt och lustfyllt

Greengoat är en hållbarhetsbyrå som jobbar på samma sätt. Hållbarhetsfrågan är komplex och det är inte helt lätt att göra rätt. Där fungerar Greengoat som ett lugnt och systematiskt rangerlok. Vi hjälper, stöttar och pushar företag och organisationer att komma igång, ta sig över puckeln och in på rätt spår.

Grundarna till Greengoat är tre kvinnor som tar sig an komplexitet och förvirring med omtanke, struktur, ordning och reda. Alla tre har lång bakgrund inom industrin och inser betydelsen av att gräva där man står, att identifiera vilket hållbarhetsarbete som gör störst nytta för respektive företag eller organisation, att koppla nyttan till kärnverksamhet och affärsstrategi och att systematiskt upprätta mål och handlingsplaner som är relevanta, utmanande och möjliga. Det behövs analys, det behövs mål och styrmedel, det behövs förändring och det behövs kommunikation, både internt och externt. Det är kontentan av Greengoat.

Åsa Sund

Åsa
Sund

Åsa är en inspirerande process- och förändringsledare som utvecklar människor och organisationer med struktur, ledarskap och en förmåga att se helhet i komplexitet.

Åsa
Backman

Åsa är en meningsbyggare och uttrycksutvecklare med särskilt intresse för cirkulära affärsmodeller. Behöver du hjälp med hållbarhetsrapportering eller hållbarhetskommunikation är det hit du ska vända dig.

Karin Svärd Hertel

Karin
Svärd Hertel

Karin är en skarp processledare som kombinerar dynamik med civilingenjörens struktur och drivs av ett starkt engagemang för att utveckla företag, organisationer och samhället i en hållbar riktning.

Emma Weilefors

Miljövetaren Emma är ett energiknippe stort intresse för hållbarhet och projektledning. Hon är vår expert på biologisk mångfald, systemtjänster och vågsurfning, men har också ett osvikligt öga för design och användarvänlighet.  

 

Katja Andersson

Katja är energi- och miljöingenjör med djup kunskap om klimatberäkningar, livscykelanalyser och hållbarhetsrapportering. Behöver du hjälp att sätta vetenskapliga klimatmål eller kartlägga utsläppen i scope 3 är det Katja du ska kontakta.