Tankar

Ta inget för givet

Kan vi ta allt för givet?

Hela mänsklighetens evolution bygger på att förbättra, förfina och utveckla våra liv. Vi byter spår och tar oss ut på nya vägar när de gamla inte funkar. Men plötsligt har vi slutat med det.

Läs mer »
Warming stripes

En bebisfilt säger mer än tusen ord

Global uppvärmning. Vad säger dessa två ord dig, vad sätter det igång för tankar? Lätt oro kanske, en känsla av komplexitet? Man brukar ju säga att en bild säger mer än tusen ord. Hur mycket säger då en bebisfilt? Det är frågan för dagen.

Läs mer »
Katja Andersson

Vill du bli min kollega?

Greengoat söker en ny medarbetare. Är du den vi söker? Katja Andersson berättar om hur det är att jobba på Greengoat. Blir du sugen på att vara en av oss? Sök!

Läs mer »
Smutsigt stål

Det rostfria stålets hållbarhetsfläckar

Vem har ansvar för att mänskliga rättigheter följs och att miljön hanteras varsamt? Om vi ska nå FN:s globala hållbarhetsmål behöver ansvaret sträcka sig i hela värdekedjan, anser EU i sitt nya lagförslag.

Läs mer »
KAVAT

Ris och ros till KAVAT

Vi utlovade lite reflektioner kring Uppdrag Gransknings reportage i vårt inlägg om EU:s nya lagförslag, så här kommer några tankar om KAVAT, med både ris och ros.

Läs mer »
Country overshoot day

På söndag passerar vi budget

Earth Overshoot Day inföll den 29 juli förra året. För Sveriges del inträffar den redan nu på söndag. Det är inget att fira, men det är inte för sent att ställa om.

Läs mer »
Friskis&Svettis stoppar träningsresor med flyg

Friskis&Svettis stoppar träningsresor med flyg

Vad innebär det att gå före i klimatfrågan? Det krävs mod och starkt ledarskap att gå emot strömmen eftersom det kan svida på kort sikt, men vi är övertygade om att Friskis & Svettis beslut kommer att löna sig rikligt på sikt.

Läs mer »