Tankar

Lykkegårdar

Vem betalar priset?

Vi beställde kaffe i veckan. Prislappen blev ganska omfattande, så någon skulle eventuellt kunna argumentera för att det är billigare på ICA. Det är dock inte troligt att denne har rätt.

Läs mer »
Trendspaning Greengoat

Trendspaning från Greengoat

Någon sa nyligen att 2020 hade behövt en riktigt vass PR-konsult för att rädda sitt anseende och det ligger kanske något i det, även om vi på Greengoat har haft ett osedvanligt bra år. Trendspaning låter kanske pretentiöst, men vi ger oss i alla fall i kast med en sådan för att sammanfatta detta nådens år, 2020.

Läs mer »
Greengoat jul

Hänt i veckan

Vi har grävt djupt i emissionsfaktorer och värmevärden i veckan, diskuterat hållbarhet i IT-sektorn, handlat julgran, diskuterat medborgarlön och brödbak i Fellingsbro som en väg till lycka här i livet, ätit goda kolor från Marika Hansson, hållit andan över världens största isbergs färd mot Sydgeorgien och funderat över huruvida Parisavtalets femåriga födelsedag ska firas eller inte. Det går ju sådär för oss här i världen.

Läs mer »
Greengoat intressentdialog

Intressentdialogernas magi

Det är intressentdialogernas tidevarv. Just nu pågår massor av viktiga samtal mellan företag och organisationer och deras intressenter. Det är där, i gränslandet mellan kund och leverantör, medarbetare, ägare, investerare, samhälle och planet som det sker magi.

Läs mer »

Så gick det i frågan om klimatkompensation

Det är inte lätt att göra rätt, men det är egentligen inte så lätt att göra fel heller, bara man försöker. Men det gäller att se komplexiteten. Vi behöver fasa ut de fossila bränslena NU för att inte göra situationen ännu värre, och vi behöver skapa mängder av kolsänkor NU för att binda upp den koldioxid vi redan släppt ut, i kombination med geologisk lagring (CCS).

Läs mer »
Klimatkompensation - för eller emot?

Klimatkompensation – för eller emot?

Dagens inlägg handlar om klimatkompensation. Är det rimligt att man ska kunna köpa sig fri från sitt klimatavtryck genom att exportera det någon annanstans? Vi vacklar lite i frågan och uppskattar att höra vad du tycker.

Läs mer »
Utmana sanningar och indiska bönder som begår självmord

Klimatet behöver inga kritiker

”Klimatet behöver kritiker”, säger journalisten Mats Edman i en krönika i Fokus. Motvallskäringen i mig blir lite glad, tänker att han kanske har tänkt ett steg till och kräver lite spänst av läsaren, lite utmaning. Tyvärr hade krönikan ingenting med vare sig spänst eller fler tänkta steg. Tvärt om.

Läs mer »