Tankar

CSRD: vilka förändringar kan det bli?

Det hettar till kring CSRD, det nya EU-direktivet för hållbarhetsrapportering. EU-kommissionen har föreslagit en rad lättnader jämfört med det första förslaget som publicerades i november 2022 och fram till den 7 juli får allmänheten lämna in synpunkter. Här kommer en liten uppdatering som förklarar vad det kan komma att bli för förändringar.

Läs mer »
Binella Vannesjö

Binella är visionären som vill göra svensk industri hållbar

Jag är mycket imponerad av Zelinskyj. Han är en fantastisk ledare som lyckas inspirera och organisera sitt folk att kämpa för en tydlig vision. Vi behöver fler med hans beslutsamhet och karisma, men som driver kampen för en hållbar värld. Jag, och många med mig är hängivna soldater i den armén, och den växer snabbt. Det ger hopp!

Läs mer »
Avfall

Välkommen till ett liv utan sopor

Visste du att förpackningar är en av de största användarna av jungfruligt material i EU? Och att varje europé i genomsnitt genererar 180 kilo förpackningsavfall varje år? 180 kilo… och det är inte så att vi blir bättre och bättre för varje år. Nej, det här är ett växande problem, vilket EU har förstått. I onsdags la därför EU-kommissionen fram ett förslag om striktare regler för förpackningar för att minska materialåtgången, driva en cirkulär ekonomi och göra alla förpackningar återvinningsbara till 2030.

Läs mer »
House of Amendi

Det är inte tanken som räknas

När Patagoinas grundare gav bort sitt ägande i bolaget till en stiftelse och en ideell organisation härom veckan var det lätt att dra parallellen till House of Amendi.

Läs mer »