Tankar

CBAM

Har du koll på CBAM? Hör av dig annars.

CBAM-förordningen har redan trätt i kraft. Från och med oktober 2023 behöver alla företag som importerar vissa varor från länder utanför EU rapportera utsläppen från dessa till Naturvårdsverket. De varor som gäller redan nu är järn, stål, cement, gödningsmedel, aluminium, el och vätgas. Har du koll? Annars finns hjälpen nära!

Läs mer »

Äntligen är CSRD redo att implementeras!

Greengoat och Miljögiraff jobbar tillsammans eftersom vi har samma grundsyn på hållbarhetsarbete – det måste ske systematiskt för att ge resultat. Vi delar också synen på företagens roll i omställningen till en hållbar värld. Det finns en kraft här som vi behöver hjälpas åt att förverkliga.

Läs mer »

CSRD: vilka förändringar kan det bli?

Det hettar till kring CSRD, det nya EU-direktivet för hållbarhetsrapportering. EU-kommissionen har föreslagit en rad lättnader jämfört med det första förslaget som publicerades i november 2022 och fram till den 7 juli får allmänheten lämna in synpunkter. Här kommer en liten uppdatering som förklarar vad det kan komma att bli för förändringar.

Läs mer »
Binella Vannesjö

Binella är visionären som vill göra svensk industri hållbar

Jag är mycket imponerad av Zelinskyj. Han är en fantastisk ledare som lyckas inspirera och organisera sitt folk att kämpa för en tydlig vision. Vi behöver fler med hans beslutsamhet och karisma, men som driver kampen för en hållbar värld. Jag, och många med mig är hängivna soldater i den armén, och den växer snabbt. Det ger hopp!

Läs mer »