Hållbarhet – att hålla längre

På söndagskvällen brann Polarbröds fabrik i Älvsbyn ned. Vi sörjer, Älvsbyborna sörjer, de anställda sörjer, kunderna sörjer. Det är inte bara det att Polarbröd alltid har funnits i våra liv; det är något stolt, ursvenskt och stabilt över alltihop som har blivit aska.

I det här stallet har vi följt Polarbröd länge tack vare att de är så bra på hållbarhet. Med egna vindkraftverk täcker de stora delar av koncernens och bageriernas elbehov, de har jämn könsfördelning bland sina anställda, de investerar för långsiktig tillväxt och arbetstillfällen på orten, de delar ut pris till människor som kommit på kloka lösningar för framtiden (Utstickarpriset), de ger gymnasieelever sommarjobb som uppfinnare, de tar höjd för de planetära gränserna… listan kan göras lång och täcker alla hållbarhetsaspekter: socialt, miljö och finansiellt. De har verkligen tänkt hela vägen, integrerat hållbarhet i allt de gör. Läs deras hållbarhetsrapport och bli inspirerad!

Nu hoppas vi innerligt att de lyckas bygga upp sin fabrik igen och baka bröd i fem–tio generationer till. För det är ju faktiskt därför man jobbar med hållbarhet som företag – att hålla längre.

Grön strategidag

Greengoat har strategimöte i Hälsingland idag av samma anledning. Verkligheten förändras hela tiden och vi behöver säkerställa att vi är relevanta. Målbild, strategi, samarbetspartners och en promenad till byn är några punkter på agendan.

Så vi ber om ursäkt om vi inte är tillgängliga idag, men vänta tills på måndag; då har vi levlat upp till Greengoat 2.0.