En hållbarhetsbyrå blir till

Att gräva efter mening

Det började för drygt åtta år sedan med en gemensam vilja att göra något som verkligen betyder något. Vi hade alla startat varsitt företag, men ville göra något tillsammans. Något viktigt. Vi inspirerades av Smilings cashewnötter och tänkte att vi ville göra något liknande – skapa arbetstillfällen och schyssta villkor för de som faktiskt gör jobbet. Men liv skulle även levas här och just då fick det inte plats så mycket mer.

Vi slog ihop våra hjärnor med andra kloka hjärnor, omvärldsbevakade, läste, grunnade och grävde efter mening. Och jobbade med våra vanliga jobb, levde våra vanliga liv och bidade vår tid. Drömmen levde kvar, och medan Åsa, kommunikatören, grävde ned sig fullständigt i strategier, förändringskommunikation och hav av olika bokstavskombinationer för sina kunders räkning, så fortsatte förändringsledarna Åsa och Karin att gräva, skruva, fråga och läsa.

På jakt efter ett stadigt spår

Åren gick och plötsligt började tankarna ta form, bli mer konkreta. Kommunikatören hade fått näsan ovanför vattenytan och fanns återigen med på banan. Vi sökte upp de klokaste människorna vi kunde hitta och testade idén, vi knådade, utmanade, förfinade och förkastade. Tills vi hade hittat ett stadigt spår. Det betyder inte att vi sitter på alla svaren, tack och lov. Vi är däremot grymma på att lyssna, gräva efter mening, fråga och utmana. Och inte minst på att fungera som en Greengoat, rangerloket som hjälper och pushar företag och organisationer att komma igång med sitt hållbarhetsarbete, att ta sig över puckeln och in på rätt spår.

Det tog åtta år, men nu har vi hittat vår rangerbangård. Hoppas att du vill komma till oss med ditt tåg!